Energiebesparing

Energiebesparing

Naast warmtepompen en aanverwante installaties, leggen wij andere duurzame installaties aan en verbeteren we bestaande installaties. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Close-in boiler en Quooker

Een close-in boiler is een kleine boiler die bijvoorbeeld in het keukenkastje wordt geïnstalleerd. Door gebruik te maken van een close-in boiler, hoeft het warme water niet eerst door de leidingen van het huis te lopen om warm water in de keuken te krijgen. Hiermee bespaart u energie en beperkt u de slijtage op uw cv-ketel. Als u een Quooker neemt, dan gebruikt u ook minder gas, omdat het kokende water voor bijvoorbeeld uw thee, uit de kraan komt in plaats van de kookplaat of het gasfornuis. De snelle toegang tot kokend water verhoogt ook nog het comfort en bespaart daarnaast energie.

SpiroTrap MB3 vuilvanger voor uw cv-installatie

Met een vuilvanger van Spirotech voorkomt u viezigheid zoals ijzer en roest in uw cv-installatie. De SpiroTrap MB3 vuilvanger haalt deeltjes uit het water in het verwarmingssysteem, waardoor het rendement van de installatie hoog blijft. Daarnaast is de installatie minder aan slijtage onderhevig. De terugverdientijd van een vuilvanger is maximaal 5 jaar. Daarna verdient u geld.

Vloerverwarmingsverdeler/pomp

Heeft u enige tijd vloerverwarming, dan kan het zijn dat uw installatie verouderd is. Een verouderde installatie pompt het water 24 uur per dag rond. Wij leveren complete vloerverwarmingssets of energiezuinige, vraaggestuurde Alphapompen. De pomp zorgt ervoor dat het water alleen rondgepompt wordt als er warmtebehoefte is. De complete set is uit te breiden met flowmeters, waarmee uw installatie waterzijdig in te regelen is. Een energiezuinig Alphapomp is binnen drie jaar terugverdiend.

Wilt u meer weten over het energie besparen of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op.