Ventilatie-WTW

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk in een woning. Een goed ventilatiesysteem zuigt schadelijke stoffen af, voert verse lucht aan en maakt hiermee het binnenklimaat gezond. Wij adviseren 2 typen ventilatie, mechanische ventilatie en balansventilatie met WTW. Beide typen kunnen worden uitgerust met CO2 sensoren. Zodra de waardes te hoog worden, dan schakelt de ventilatie in. Zo bespaart u nog meer energie.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie bestaat uit een ventilatiebox die de lucht in de verschillende ruimtes in huis afzuigt. Als u een verouderde installatie heeft, dan verbruikt deze waarschijnlijk meer stroom dan nodig. Wij kunnen de ventilatiebox vervangen en er één met een afstandbediening of vochtsensor leveren. Het voordeel van een systeem met afstandbediening en vochtsensor is dat de afzuiging naar behoefte kan worden aangepast. Staat u bijvoorbeeld te douchen, dan is het verstandig om de afzuiging op hoog te zetten, zodat de vochtige lucht direct wordt afgezogen. De vochtsensor zorgt er voor dat de ventilatie na de verstreken tijd weer normaal gaat draaien. Een goed ventilatiesysteem voorkomt schimmelvorming in vochtige ruimtes in huis.

Balansventilatie met WTW-unit

Een balansventilatiesysteem met WTW-unit heeft in de verschillende ruimtes in de woning een afvoerkanaal om vervuilde lucht af te zuigen en een toevoerkanaal om frisse buitenlucht weer naar binnen te brengen. Het systeem is in balans. De ‘warme’ lucht van binnen, wordt via de WTW-unit (WarmteTerugWin) naar buiten afgevoerd en kruist in een kruiswisselaar de ‘koude’ lucht van buiten. Hierdoor wordt de buitenlucht die naar binnen komt voorverwarmd. Dit energiezuinige ventilatiesysteem moet wel goed onderhouden worden om het binnenklimaat gezond te houden. Het is verstandig om de filters periodiek te laten vervangen, afhankelijk van uw huishouden en externe omstandigheden.

Wilt u uw ventilatie aan laten passen of onderhoud voor uw ventilatie, neem dan contact met ons op.